Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 16 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

11 August 2014
Vizualizari: 1093
Comentează add

O tânără de 18 ani, din Petroşani, care a căzut pe munte şi s-a lovit la un picior, a fost salvată luni dimineaţă în zona vârfului Cârja de 2.405 m altitudine, din Masivul Parâng.

O tânără care a plecat în drumeție nocturnă, salvată în Parâng

ilie-pintea

 Echipaj Salvamont. Foto: captură youtube.com

O tânără de 18 ani, din Petroşani, care a căzut pe munte şi s-a lovit la un picior,  a fost salvată luni dimineaţă de o echipă formată din salvamontişti şi jandarmi montani, în zona vârfului Cârja de 2.405 de metri altitudine, din Masivul Parâng, la capătul unei acţiuni care a durat peste patru ore.

Tânăra a relatat salvamontiştilor că duminică seară a dorit să profite de luna plină şi să efectueze un traseu montan pe timp de noapte, între Petroşani şi vârful Cârja. 
 
Împreună cu doi băieţi, au plecat în drumeţie şi au reuşit să ajungă până la aproape 2.000 de metri, sub vârful Cârja, însă, într-o clipă de neatenţie, fata a alunecat şi s-a lovit grav la un picior.
 
Șeful Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida, a declarat că echipa sa a fost alertată în jurul orei 5 dimineața, iar salvamontiştii şi jandarmii montani au ajuns la locul în care se afla grupul de tineri şi au preluat fata, care, cu excepţia loviturii de la picior, nu avea alte probleme de sănătate. 
 
Victima a fost transportată până într-un loc în care a putut urca o ambulanţă SMURD, după care a fost preluată şi dusă la spitalul din Petroşani pentru investigaţii medicale.

Etichete Știri VestPetroşanitânărăvârful CârjaMasivul Parângsalvamontiştijandarmi montaniDumitru BârlidaSMURD

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live