Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Leni Trandafir

25 Februarie 2016
Vizualizari: 2356
Comentează add

Cu toate că civilizaţia grâului este foarte veche pe Pământ, nu se ştie cu precizie unde, când şi cum a început să se coacă prima pâine.

O scurtă istorie a pâinii

leni-trandafir

  Foto: Pixabay.com

Cu toate că civilizaţia grâului este foarte veche pe Pământ, nu se ştie cu precizie unde, când şi cum a început să se coacă prima pâine. 
 
 
 Foto: Pixabay.com
 
Totuşi, majoritatea istoricilor consideră că prima pâine a fost produsă în Extremul Orient, sub formă de turte subţiri, care erau coapte pe pietre încinse.
 
În timpul Imperiului Roman, se foloseau cuptoare casnice, iar mai târziu coacerea pâinii a devenit aproape o mică industrie.
 
Începând cu mileniul al patrulea înainte de Hristos şi până în secolul al XVIII- lea,  pâinea a dominat meniul zilnic al omului, reprezentând trei sferturi din cantitatea de alimente puse pe masă
 
Datorită importanţei pe care a avut-o milenii de-a rândul în hrana omului, a valorii ei sacre şi religioase, pâinea este tratată cu respect pe toate meridianele, iar la creştini este pomenită în rugăciunea “Tatăl nostru”. 
 
Poporul nostru are un adevărat cult al pâinii, de care sunt legate multe tradiţii şi obiceiuri, cum ar fi cel al primirii oaspeţilor cu pâine şi sare. 
 
De altfel, multe dintre proverbele, basmele şi poveştile româneşti au ca element central pâinea, ceea ce dovedeşte respectul nostru pentru importanţa pe care o are în hrana noastră zilnică.

Etichete istoria painiigraupainela minut

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live