Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Martie 2017
Vizualizari: 897
Comentează add

Premierul Sorin Grindeanu consideră că este necesară o reformare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

O reformă a fiscului "este necesară"

radiojurnal

Premierul Sorin Grindeanu. Foto: gov.ro.

Premierul Sorin Grindeanu consideră că este necesară o reformare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, astfel încât colectarea veniturilor la bugetul de stat să se facă în cele mai bune condiţii.

Grindeanu a recunoscut, astăzi, că în prima luna a anului colectarea veniturilor la buget a fost sub aşteptări, însă a subliniat că luna trecută acestea au fost mai mari comparativ cu februarie 2016.

Totuşi, potrivit declaraţiei şefului Fiscului, sumele colectate în primele două luni ale anului sunt cu doar un procent sub încasările din perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care cota standard de TVA a scăzut de la 20 la sută în 2016 la 19 procente anul acesta.

Şeful Guvernului le-a dat termen până marţi şefului Fiscului şi ministrului de finanţe să îi prezinte un plan pentru îmbunătăţirea strângerii taxelor şi impozitelor la buget.

De altfel, preşedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, a convocat luni o întâlnire de lucru cu conducerea Direcţiilor Generale Regionale ale Finanţelor Publice, Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili şi a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală pentru stabilirea unui plan urgent de acţiune.


Etichete Premierul Sorin GrindeanureformaAgenţia Naţionala de Administrare Fiscală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live