Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Popușoi, Radio Chișinău

8 Iunie 2022
Vizualizari: 309
Comentează add

Consiliul Superior al Procurorilor din R. Moldova a desemnat-o pe Veronica Drăgălin drept câştigătoarea concursului pentru funcţia de procuror şef al Procuraturii Anticorupţie.

O procuroare din SUA, noua șefă a Procuraturii Anticorupție din R. Moldova

cristina-popusoi-radio-chisinau

   Foto: Arhivă.

Un procuror american premiat în SUA este pe cale să conducă Departamentul Anticorupţie din Republica Moldova.

Consiliul Superior al Procurorilor din Republica Moldova a desemnat-o pe Veronica Drăgălin drept câştigătoarea concursului pentru funcţia de procuror şef al Procuraturii Anticorupţie, după etapa de interviu, la care au participat alţi trei candidaţi.

La concursul organizat, aceasta a obţinut ele mai multe puncte devansându-şi detaşat cei trei contracandidaţi. Ministrul justiţiei din Republica Moldova, Sergiu Litvinenco, a anunţat că dosarul Veronicăi Drăgălin va fi înaintat procurorului general pentru numirea acesteia în funcţie.

Veronica Drăgălin este procuror în SUA, acolo unde familia sa a emigrat în urmă cu mai mulţi ani. Ea a studiat Dreptul la Universitatea din Virginia, considerată una dintre cele mai bune facultăţi de specialitate din SUA.

Ea este procuror adjunct în Secţia de Corupţie Publică şi Drepturi Civile din Biroul procurorului american din districtul central al Californiei şi a instrumentat în această calitate umeroase cazuri de corupţie mare în SUA.

Potrivit CV-ului prezentat la concurs, Veronica Drăgălin a obţinut în America Premiul "Cazul anului" din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme şi Explozibil în anul 2019, iar în anul 2020, Premiul directorului FBI.


Etichete procuror americanSUADepartamentul AnticorupţieRepublica Moldovaveronica dragalin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live