Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

16 Mai 2011
Vizualizari: 1023
Comentează add

Alertările cu privire la posibilitatea ca febra aftoasă să ajungă şi pe teritoriul judeţului Suceava au pus autorităţile pe jar.

O posibilă alertă de febră aftoasă în Suceava

mihaela-buculei-suceava

Alertările cu privire la posibilitatea ca febra aftoasă să ajungă şi pe teritoriul judeţului Suceava au pus autorităţile pe jar.

Prefectul de Suceava Sorin Arcadie Popescu, a convocat la întâlnire atât primarii cât şi şefii structurilor locale de poliţie şi medicii veterinari din cele 20 de localităţi de pe raza judeţului Suceava, unde funcţionează târguri şi oboare.

Întâlnirea a avut loc în scopul aplicării unitare a prevederilor Planului de măsuri pentru prevenirea răspândirii febrei aftoase pe teritoriul judeţului Suceava, aprobat de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute.

Se are în vedere urgentarea autorizării târgurilor şi oboarelor din punct de vedere sanitar veterinar, mai ales că din cele 20 de târguri, 16 sunt neautorizate, respectiv, Arbore, Baia, Bogdăneşti, Câmpulung Moldovenesc, Comăneşti, Dărmăneşti, Drăguşeni, Dumbrăveni, Forăşti, Gura Homorului, Liteni, Milişăuţi, Moldoviţa, Rădăuţi, Vama, Zvoriştea, iar 4 autorizate, respectiv cele din Dolhasca, Mălini, Udeşti, Vereşti.

Primarii, în calitate de preşedinţi ai Comitetelor locale pentru Situaţii Urgenţă, vor comunica permanent cu DSVSA Suceava, asupra oricărei situaţii identificate pe raza unităţii administrativ teritoriale, referitor la comercializarea neautorizată de animale şi a subproduselor iar în vederea prevenirii introducerii în judeţ de animale cu provenienţă incertă, se vor organiza acţiuni în comun, atât în traficul rutier, cât şi în târgurile organizate în localităţile judeţului.


Etichete Ştiri Nord-Estfebrăalertă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live