Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

27 Februarie 2015
Vizualizari: 1086
Comentează add

România ar putea exporta energie electrică în Albania a declarat premierul Victor Ponta, după discuţiile avute cu omologul albanez, Edi Rama, aflat în vizită oficială la Bucureşti.

O parte din surplusul de energie, "exportat în Albania"

petruta-obrejan

Barajul "Porţile de Fier". Foto: Arhivă. 

România ar putea exporta energie electrică în Albania, având în vedere surplusul produs în ţara noastră, a declarat astăzi premierul Victor Ponta, după discuţiile avute cu omologul albanez, Edi Rama, aflat în vizită oficială la Bucureşti.

Cooperarea în domeniul energiei a fost, alături de alte subiecte, pe agenda discuţiilor celor doi şefi de guverne.
 
"România va susţine drumul european al Albaniei şi va oferi expertize şi sprijinul necesar în acest sens", a declarat premierul Victor Ponta la finalul întrevederii cu omologul său albanez, Edi Rama, aflat într-o vizită oficială în ţara noastră. 
 
Pe agenda discuţiilor s-au aflat o serie de proiecte comune, atât în domeniul educaţional, cultural şi nu în ultimul rând energetic.  
 
"România are un surplus de energie de care Albania poate beneficia în măsura în care găsim soluţia contractuală şi Biroul Comercial, pe care tocmai l-am redeschis la Tirana, va avea şi această sarcină de a intensifica relaţiile economice", spune Victor Ponta. 
 
Premierul albanez, Edi Rama, a susţinut la rândul său importanţa intensificării cooperării bilaterale, precizând că astăzi, miniştrii muncii din cele două ţări au semnat un important acord privind protecţia socială a muncitorilor români şi albanezi şi există în atenţia guvernelor de la Bucureşti şi Tirana şi ale proiecte comune în implementare.   
 
Şeful executivului de la Tirana a solicitat, din nou, României să recunoască independenţa provinciei Kosovo care are o puternică majoritate albaneză, argumentând că rezolvarea acestei probleme va asigura securitatea regională şi va estompa anumite "tendinţe şi frustrări ale unor ţări vecine".

Etichete energie electricăAlbaniapremierVictor PontaEdi RamaKosovoexportTirana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live