Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Mai 2021
Vizualizari: 528
Comentează add

Regina Elisabeta a II-a a deschis o nouă sesiune a parlamentului britanic.

O nouă sesiune a parlamentului britanic

radiojurnal

 Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : La Londra, Regina Elisabeta a II-a a deschis o nouă sesiune a parlamentului britanic.

În cadrul unei ceremonii tradiționale ea a citit principalele proiecte de lege pe care le are în vedere guvernul britanic în următorul an.

Este prima apariție publică a reginei de la decesul soțului ei luna trecută.


Reporter: Aura Neag: Regina Elisabeta a II-a a citit planurile guvernului britanic pe următorul an, în cadrul ceremoniei tradiționale de deschidere a unei noi sesiunii parlamentare. Prioritatea guvernului, a spus Majestatea Sa, va fi să deruleze un program de reconstrucție post-pandemie.


Regina Elisabeta a II-a: Ca să obţină asta guvernul meu va oferi oportunități similare în toate colțurile Regatului Unit, sprijinind locurile de muncă, afacerile și creșterea economică și reducând din efectele pandemiei asupra serviciilor publice.


Reporter: În total, Regina Elisabeta a II-a a făcut referire la 30 de proiecte legislative pe care guvernul condus Boris Johnson  le are în vedere în următorul an, proiecte ce privesc, printre altele, extinderea rețelei de telefonie 5G sau o nouă lege privind subvențiile publice post-Brexit pentru companiile private. Deschiderea unei noi sesiuni a parlamentului britanic este, de regulă, însoțită de ceremonii pline de culoare și fast. Astăzi, însă, ele au fost mult reduse ca dimensiuni, din cauza pandemiei. Discursul de astăzi din parlament al Majestății Sale este prima apariție publică a Reginei Elisabeta a II-a de la funeraliile soțului ei. Ea a fost însoțită astăzi de moștenitorul tronului britanică Prințul Charles de Wales.


Etichete londraanglia(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live