Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Octombrie 2019
Vizualizari: 356
Comentează add

O nouă serie de consultări cu partidele parlamentare, privind viitorul guvern, ar urma să aibă loc, luni, la Cotroceni, în formulă restrânsă.

O nouă serie de consultări cu partidele parlamentare

florin-lepadatu

 Palatul Cotroceni. Foto: Arhiva/ presidency.ro

O nouă serie de consultări cu partidele parlamentare, privind viitorul guvern, ar urma să aibă loc, luni, la Cotroceni, în formulă restrânsă, dar, deocamdată, Preşedinţia nu a anunţat programul discuţiilor.

Ulterior, tot luni sau cel mai târziu marţi, ar urma să fie desemnat candidatul pentru postul de premier.

După consultările de săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că se conturează deja varianta unui guvern PNL s-au constituit în jurul acestui partid.

Calendarul dorit de şeful statului pentru instalarea noului guvern este destul de strâns, însă cele mai multe partide parlamentare au pus deja condiţii în schimbul votului pentru investitură.

Andrei Şerban cu detalii în radiojurnal: "Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că, cel mai târziu mâine, va anunţat numele noului premier şi că nu va nominaliza pe nimeni de la PSD.

Cele mai multe şanse pentru a forma un nou guvern le are Partidul Naţional Liberal, iar liderul acestuia, Ludovic Orban, ar putea ocupa funcţia de prim-ministru.

Şi ALDE a anunţat că este normal ca liberali să propună viitorul guvern, pentru că au iniţiat moţiunea de cenzură, în urma căruia a căzut Cabinetul Dăncilă şi a anunţat că îi va susţine în Parlament, dar cu anumite condiţii.

USR doreşte alegeri anticipate şi vrea ca viitorul executiv să le organizeze la începutul anului viitor.

Împotriva alegerilor anticipate s-au pronunţat PMP şi UDMR, ultimii vor face o propunere de prim-ministru preşedintelui Klaus Iohannis, iar PMP doreşte ca noul executiv să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin.

PRO România nu a exclus o eventuală participare la guvernare.

La consultările de la Palatul Cotroceni nu a participat PSD, de liderul acestuia Viorica Dăncilă a anunţat ulterior că va susţine un guvern format de PNL, dacă nu o să scadă salariile şi pensiile."


Etichete Cotrocenipalatul Cotroceni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live