Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Decembrie 2021
Vizualizari: 678
Comentează add

O nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare pentru definitivarea proiectului de buget.

O nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare

florin-lepadatu

Foto: cdep.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Liderii coaliţiei de guvernare urmează să aibă miercuri o nouă ședință pentru a definitiva proiectul de buget.

Întâlnirea de ieri a fost întreruptă și toți s-au dus împreună la Cotroceni la invitația președintelui Klaus Iohannis.

Sunt neînțelegeri între PNL, de o parte, și PSD și UDMR, de cealaltă, în privința taxării marilor companii.

Nu există consens deocamdată nici în ceea ce privește forma proiectului de buget care va introduce obligativitatea certificatului COVID.

Reporterul Radio România Actualități, Cătălin Purcaru, a urmărit discuțiile din coaliţie și are detalii în Radiojurnal: ”Liderii PNL, PSD și UDMR au păreri diferite asupra construcției bugetare pentru anul viitor și surselor pentru creșterea veniturilor la buget, în condițiile în care de la 1 ianuarie se majorează pensiile, alocațiile pentru copii și indemnizațiile pentru persoanele cu dizabilități, cu impact asupra bugetului de stat. UDMR și PSD iau în calcul o taxă de solidaritate de un procent pentru companiile care au o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro anual, în timp ce liberalii se opun acestei măsuri.


Florin Cîţu, președintele PNL: Nu susținem o astfel de taxă, chiar dacă are un nume prietenos, așa pe hârtie poți să scrii multe. Ea nu se justifică în contextul economic din România, pentru că, eu vă aduc aminte, în perioada aceasta de criză, când au fost multe și am avut economia închisă două luni de zile, veniturile la buget au fost susținute de astfel de companii.

Certificatul verde COVID-19 este o altă temă asupra căreia nu s-a ajuns la consens. Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, este așteptat să prezinte un nou proiect legislativ în care obligativitatea prezentării documentului să nu fie permanentă, ci să țină cont de evoluția pandemiei. Premierul Nicolae Ciucă a amintit că există deja un proiect depus la Camera Deputaților și consideră că decizia aparține Parlamentului care variantă va fi adoptată.


Nicolae Ciucă: Prin discuțiile pe care le-am avut cu domnul ministru al sănătății este vorba de introducerea unor elemente de timp, practic, timpul care să fie stabilit în funcție de indicatorii de incidență și în felul acesta ar exista o claritate în ceea ce înseamnă aplicarea lui.

O întâlnire cu președintele Klaus Iohannis a fost stabilită anterior, la care au participat premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL, Florin Cîțu, liderul PSD, Marcel Ciolacu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, și liderul Grupului Minorităților naționale, Varujan Pambuccian. Discuțiile din coaliție ar urma să fie reluate astăzi, inclusiv asupra unui algoritm de împărțire a funcțiilor de prefect asupra căruia s-a căzut în principiu de acord.”


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live