Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Alexandra Olteanu

22 Iunie 2011
Vizualizari: 1334
Comentează add

Samusocial din România a câştigat locul I la Gala Societăţii Civile, în cadrul secţiunii Incluziune Socială, cu proiectul “Atelier de inserţiune”.

O nouă şansă O nouă şansă - Conține audio

alexandra-olteanu

Proiectul este în cel de-al 3-lea an de implementare alături de partenerul său ,,Ateliere fără Frontiere" şi co-finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, din Fondul Social European.

Programul a fost lansat în premieră în România şi constă în angajarea, cu contract şi carte de muncă pe perioada determinată, cu posibilitate de prelungire, a persoanelor adulte fără adăpost cu scopul de a le oferi un imbold în relansarea vieţii sociale şi recâştigarea încrederii în sine. Problemele urgente ale persoanelor angajate precum adăpostul şi actele de identitate  sunt rezolvate, în colaborare, de echipele celor două asociaţii partenere în proiect. Ca salariaţi în Atelierul de Reinserţie, persoanele adulte fără adăpost primesc un salariu suficient pentru a le acoperi o mică chirie şi cheltuieli de intreţinere, astfel încât să îşi dorească ulterior să părăsească acest loc de muncă pentru unul mai bine plătit.

În prezent, în cadrul ,,Atelierului fără Frontiere" lucrează legal 17 persoane dezavantajate; iar numărul acestora poate varia în funcţie de posbililitatea cu care ei se reintegrează pe piaţa reală a muncii. Salariaţii se ocupă de recondiţionarea  calculatoarelor şi a imprimantelor contribuind astfel la reducerea risipei şi a decalajului digital în România. Apoi echipamentele recondiţionate sunt donate către ONG-uri sau vândute la preţuri modice persoanelor cu posibilităţi modeste.

Despre rezultatele proiectului a aflat mai multe Alexandra Olteanu.


Etichete Ateliere fără FrontiereSamusocialintruziune socială

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live