Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Martie 2018
Vizualizari: 1370
Comentează add

Reprezentanţii Sanitas au discutat din nou cu ministrul sănătăţii, solicitând creşterea salariului de bază cu 25% pentru tot personalul medical şi eliminarea plafonării sporurilor.

O nouă rundă de negocieri între ministrul sănătăţii şi sindicalişti

radiojurnal

  

Reprezentanţii Federaţiei SANITAS au discutat, din nou, cu ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, solicitând creşterea salariului de bază cu 25% pentru tot personalul medical şi eliminarea plafonării la 30% a sporurilor.

Discuţiile vor continua săptămâna aceasta, iar joi este organizată o dezbatere publică tocmai pe marginea regulamentului de sporuri, faţă de care sindicaliştii din sănătate sunt nemulţumiţi.

Ei nu sunt de acord cu plafonarea totalului sporurilor şi cer eliminarea pragului de 30%, reîntregirea salariilor pentru cei care au pierdut prin trecerea contribuţiei de la angajator la angajat, precum şi o creştere salarială pentru toate categoriile profesionale din sistemul de sănătate şi asistenţă socială.

Preşedintele SANITAS, Leonard Bărăscu, a declarat la finalul întâlnirii de astăzi că vor continua acţiunile de protest anunţate pentru săptămâna viitoare, dar speră în găsirea unor soluţii care ar putea dezamorsa conflictul din Sănătate.
 
Pe de altă parte, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, s-a arătat deschisă continuării negocierilor şi a precizat că există multe puncte comune cu cele ale sindicaliştilor.
 
Ea şi-a exprimat speranţa găsirii unor soluţii astfel încât să nu se ajungă la concluzii extreme, astăzi discuţiile axându-se mai mult pe baza de calcul.
 
Intenţia autorităţilor sanitare este de a menţine plafonarea sporurilor la un total de 30%, iar noul regulament de sporuri va intra în vigoare de la 1 martie.

Etichete sindicatesanatatenegocieriministrul sanatatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live