Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Mai 2021
Vizualizari: 459
Comentează add

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Essex au elaborat un program de computer care poate "auzi" corect indicii ale infectării.

O nouă metodă de detectare a COVID-19

sergiu-stet

 

Cercetătorii britanici au recurs la inteligenţa artificială pentru a detecta COVID-19 după sunetul unui acces de tuse, experiment care s-a dovedit a da rezultate corecte în proporţie de aproape 100%, tranmite BBC.
 
Una dintre principalele modalităţi de oprire a răspandirii COVID-19 este de a dispune de teste ieftine uşor accesibile care să îi poată detecta pe purtătorii virusului chiar dacă sunt asimptomatici.
 
Comparând sunetele unor accese de tuse de la mai mult de 8.000 de persoane internate în spitale din Mexic şi Spania, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Essex au elaborat un program de computer care poate "auzi" corect indicii ale infectării.
 
Ei dezvoltă acum o aplicaţie care ar putea acţiona ca o examinare preliminară: trebuie doar ca o persoană să tuşească în apropierea telefonului şi să aştepte apoi rezultatul. Oricine se va dovedi a fi pozitiv poate efectua ulterior un test PCR pentru a fi sigur.

Etichete coronavirustuseAIIA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live