Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Mai 2020
Vizualizari: 203
Comentează add

O nouă etapă de relaxare a restricțiilor impuse de epidemia de coronavirus intră în vigoare de la 1 iunie.

O nouă etapă de relaxare a restricțiilor impuse de epidemia de coronavirus

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

O nouă etapă de relaxare a restricțiilor impuse de epidemia de coronavirus va intra în vigoare de la 1 iunie în țara noastră.

Guvernul a aprobat joi seară modificarea hotărârii privind starea de alertă, astfel încât de la începutul lunii viitoare să se poate călătorii în afara localității fără declarație, să se redeschidă terasele și plajele și să se reia spectacole în aer liber cu până la 500 de spectatori, precum și unele competiții sportive.

De asemenea, executivul are în vedere măsuri active de sprijin a angajaților și angajatorilor.

Petruţa Obrejan vine cu mai multe informații: "Vom putea circula fără nicio restricţie în afara localităţii sau a zonei metropolitane începând cu 1 iunie - spunea, aseară, premierul Ludovic Orban, anunțând totodată ridicarea mai multor interdicții în domeniul sportului, concertelor și spectacolelor.

Au fost stabilite și condițiile necesare accesului în restaurante, dar și pe plajă.

Ludovic Orban: "Se permite prepararea, comercializarea, consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spații destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt persoane care provin din familii diferite.

De la data de 1 iunie accesul persoanelor pe plajă se realizează cu asigurarea pe șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minim 2 metri între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite."

Odată cu ridicarea multor restricții, de la 1 iunie guvernul intenționează să vină cu măsuri active în sprijinul angajaților și angajatorilor.

Ludovic Orban: "Măsuri active pentru categoriile defavorizate, respectiv pentru persoanele aflate în ultimii 10 ani de activitate înaintea vârstei de pensionare și, de asemenea, pentru persoanele tinere aflate în căutarea unui loc de muncă, se știe foarte clar că există un șomaj foarte mare în rândul tinerilor, să creăm un stimulent pentru companii să angajeze aceste categorii de persoane care sunt în căutarea unui loc de muncă." "


Etichete oamenipopulaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live