Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

13 Iunie 2016
Vizualizari: 434
Comentează add

Recuperarea şi reciclarea deşeurilor sunt priorităţi ale Uniunii Europene şi înseamnă punerea în valoare a unor importante resurse de materii prime.

O nouă campanie pentru economisire şi reciclare O nouă campanie pentru economisire şi reciclare - Conține audio

george-nuta

Recuperarea şi reciclarea deşeurilor sunt priorităţi ale Uniunii Europene şi înseamnă punerea în valoare a unor importante resurse de materii prime.

La economia de materiale realizată se adaugă o îmbunătăţire substanţială a condiţiilor de mediu. În spiritul acestei politici, începând cu această lună se desfăşoară în România o campanie intitulată “Închide, stinge, reciclează”.

AUDIO: Agenda Europeana. Euranet Plus.

L-am invitat pe domnul Sorin Mierlea, preşedintele Organizaţiei InfoCons, organizatorul acţiunii, să ne ofere amănunte.

Sorin Mierlea: “Închide, stinge, reciclează” este o campanie care îşi găseşte istoricul poate într-o vreme în care nu ne plăcea atât de mult ca mecanism de organizare, adică înainte de 1989. Dar “Închide, stinge, reciclează” este o campanile europeană. De ce spun europeană? Pentru că astăzi colectarea, atingerea anumitor indicatori cu privire la risipă sunt peste tot, pe buzele tuturor, numai că în vestul Uniunii Europene sunt şi lucruri concrete şi practice. Sperăm ca prin această campanie să tragem un semnal de alarmă, să conştientizăm mai ales în zona învăţământului preuniversitar, viitoarea generaţie de cetăţeni ai României, ce înseamnă să închizi becul, ce înseamnă să închizi apa când trebuie, ce înseamnă să colectezi colectiv anumite produse care pot fi valorificate şi să înţeleagă mai ales viitoarea generaţie ce trebuie să facă. Este o campanie care va realiza 200 de centre de colectare selectivă, unde copii sau cetăţenii care doresc să aducă materiale vor primi direct o bonificaţie. Sperăm ca acest semnal de alarmă să însemne un plus.


Etichete euranetpluseuropa verdecomisia europeanauniunea europeanasorin mierleaorganizatia infocons

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live