Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

1 Septembrie 2021
Vizualizari: 706
Comentează add

În Germania, experţi în pediatrie şi medicină generală, precum şi epidemiologi şi virologi pledează pentru o nouă abordare a pandemiei în şcoli.

O nouă abordare a pandemiei în şcolile din Germania

vlad-draghicescu-bonn

Foto: Arhivă.

În Germania, experţi în pediatrie şi medicină generală, precum şi epidemiologi şi virologi pledează pentru o nouă abordare a pandemiei în şcoli.

Până acum, toate măsurile din şcoli au urmărit să prevină cât mai multe infecţii, dar între timp, condiţiile de bază s-au schimbat, astfel încât acest principiu ar trebui să fie regândit, scriu mai mulţi specialişti într-un eseu publicat în presa germană.

Protecția împotriva îmbolnăvirii grave de COVID-19 se află acum, în mare parte, în mâinile adulților - scriu, referindu-se la vaccinare, președintele Societății Germane de Pediatrie și Medicină pentru Adolescenți, Jorg Dotsch, epidemiologul Gerard Krause de la Centrul pentru Cercetarea Infecțiilor şi alţi oameni de știință într-un articol publicat de ziarul "Die Zeit".

Din acest motiv, continuă aceștia, dar şi pentru că foarte rar copiii dezvoltă forme severe ale îmbolnăvirii cu Covid-19 sau urmări pe termen lung, nu mai are niciun sens să încercăm să prevenim cu orice preț fiecare infecție în școli.

Este, în schimb, necesară prevenirea răspândirii necontrolate a virusului, pentru ca numărul absolut de îmbolnăviri în rândul copiilor să nu crească brusc - scriu experții.

Autorii fac apel la aplicarea în continuare a regulilor de igienă necesare și pledează pentru testarea sistematică și pentru reguli de carantină specifice fiecărei școli.

O carantină imediată, dar limitată la detectarea unui caz sau testarea controlată vor reduce numărul de ore la clasă pierdute și vor preveni majoritatea dacă nu chiar toate cazurile de infecție într-o clasă - mai spun experții.

Președintele Conferinței permanente a miniștrilor educației, Britta Ernst, a salutat intervenția acestora. "Ne bucurăm că specialiștii susțin politica de menținere a școlilor deschise".

În landul Saxonia Inferioară, unde mâine începe noul an școlar, clasele trebuie aerisite la fiecare 20 de minute timp de cinci minute. În acest interval copiii au voie să-și dea jos măștile.

(RS)


Etichete scoalagermaniapandemie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live