Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Prisăcariu

16 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1514
Comentează add

Conducerea companiei Oltchim a trimis în şomaj tehnic o mie de salariaţi ai combinatului chimic, pentru două săptămâni. Este a treia lună, consecutiv, când conducerea companiei recurge la o astfel de măsură.

O mie de salariaţi de la Oltchim, în şomaj tehnic

andreea-prisacariu

Protest al angajaţilor de la fabrica Oltchim. Foto: Arhivă Agerpres.

Sindicalişii speră totuşi că situaţia se va rezolva, odată cu primirea unui răspuns din partea Comisiei Europene cu privire la solicitarea societăţii de a-şi converti datoriile în actiuni.

În cazul în care răspunsul nu va fi, însă, unul pozitiv, angajaţii anunţă că vor protesta faţă de aceste măsuri.

Liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim spune că sunt "puşi în situaţia de a mai păstra unele lichidităţi financiare şi, atunci, am păstrat personalul, numai pentru secţiile care funcţionează şi în serviciile funcţionale în proporţie de 50%.

Mai mult, Mihai Diculoiu a precizat că "în cazul în care nu vom prelua şi rafinăria Piteşti, atunci discutăm de o reducere".

Liderul sindical a mai adăugat că "probabil se va rămâne la un număr care va fi analizat la momentul respectiv, în funcţie de normele de muncă, de activitate şi de opţiunile care vor fi în viitor".

Pe de altă parte, managerul combinatului chimic Oltchim, Constantin Roibu, citat de corespondentul Radio România, Ana-Maria Cârstea, a precizat că este necesară reducerea personalului angajat pentru că, în prezent, nu există finanţările necesare asigurării materiilor prime, iar compania funcţionează numai la 30% din capacitatea sa.


Etichete fabricăOltchimsalariaţişomaj tehnic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live