Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Costea

26 August 2010
Vizualizari: 3695
Comentează add

O menajeră din Sri Lanka a fost străpunsă cu 24 de cuie de angajatorul ei din Arabia Saudită pentru că femeia s-a plâns că munceşte prea mult.

O menajeră a fost străpunsă cu 24 de cuie

dana-costea

O menajeră a fost străpunsă cu 24 de cuie. Foto: Reuters.

O menajeră din Sri Lanka, plecată să muncească în Arabia Saudită, a fost străpunsă cu 24 de cuie în frunte, picioare şi mâini după ce le-a spus patronilor ei că volumul de muncă la care este supusă este mult prea mare, informează publicaţia electronică News.Sky.com.

Menajera plecase la muncă, la fel ca aproape un milion şi jumătate de concetăţeni, în Orientul Mijlociu, notează sursa citată, care arată că la numai un an de la plecare aceasta a revenit, din Arabia Saudită, cu traume profunde.

Femeia este mama a trei copii şi la întoarcea acasă ea era deprimată, motiv pentru care rudele au decis să o ducă la un control medical.

Controlul medical a scos la iveală faptul că femeia avea cuie înfipte adânc în corp, în zona frunţii, picioarelor mâinilor şi unul chiar deasupra ochiului.

Astfel, familia a aflat despre tortura la care femeia a fost supusă de către angajatorii ei din Arabia Saudită, motiv pentru care s-au adresat Biroului de Angajări în Străintate.

Un oficial al acestei instituţii a declarat, potrivit sursei citate, că angajatorul femeii, şi soţia acestuia, au bătut 24 de cuie încinse în trupul femeii doar pentru că aceasta a îndrăznit să spună că volumul de activitate la care este supusă este mare.

Intervenţiile chirugicale la care a fost supusă menajera au relevat faptul că cele 24 de cuie erau încinse la momentul când ele au străpuns corpul femeii, medicul care a tratat-o pe aceasta precizând că nu au fost afectate organele interne.

Biroul de Angajări în Străinătate a sesizat procurorul general al statului Sri Lanka, în timp ce Ministerul de Externe va sesiza omologul din Arabia Saudită cu privire la acest caz.


Etichete Sri LankaArabia Sauditămenajerămuncăcontrol medicalcuie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live