Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Februarie 2022
Vizualizari: 690
Comentează add

VIDEO: Noua melodie a starului turc Tarkan, care promite sfârşitul "suferinţelor", a devenit un cântec de mobilizare distribuit de opozanţii regimului preşedintelui Erdogan.

O melodie nouă e populară printre opozanţii regimului lui R. Tayyip Erdogan O melodie nouă e populară printre opozanţii regimului lui R. Tayyip Erdogan - Conține video

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

În doar câteva ore vineri, 18 februarie, noua melodie a starului turc Tarkan, care promite sfârşitul "suferinţelor", a devenit un cântec de mobilizare distribuit pe larg de opozanţii regimului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, informează AFP citată de Agerpres.
 
Lansată joi, 17 februarie, la ora 18:00 GMT pe YouTube şi Twitter, piesa "Geccek" ("Va trece") a devenit virală pe Twitter, unde a fost vizualizată de peste opt milioane de ori, fiind frecvent însoţită de hashtagul #TarkanNuESingur.
 
 

 
În refren, cântăreţul turc, faimos pentru hitul său din 1997 "Simarik", ne dă asigurări că "totul are un sfârşit" şi că "toată această suferinţă va trece şi ea".
 
Versurile piesei "Geccek" se fac ecoul crizei economice din ţară, cu o inflaţie de aproape 50%, şi lipsei de perspective a tinerilor: "Dacă mă întrebi, nici mie nu-mi merge foarte bine, nu mai am acelaşi optimism şi nu mă mai bucur prea mult de viaţă".
 
"Dar va trece, va trece aşa cum a venit, iar speranţa va înflori din nou", continuă refrenul.
 
Numele omului-forte al Turciei, aflat la putere de 19 ani, nu este menţionat niciodată în cântec, şi nici funcţia acestuia. Devenit prim-ministru în 2003 şi apoi preşedinte în 2014, Erdogan se aşteaptă să fie reales în iunie 2023.
 
Într-un videoclip de prezentare a noului său hit pe YouTube, cântăreţul mărturiseşte că a vrut să scrie "un cântec care să ne facă pe toţi să ne simţim bine. Care să ne consoleze puţin, să ne înveselească şi să ne dea speranţă".
 
Piesa a fost rapid distribuită de liderii partidului de opoziţie CHP, inclusiv de purtătorul de cuvânt al acestuia, Faik Oztrak, şi de primarul oraşului Izmir, Tunc Soyer.
 
Lidera partidului de opoziţie naţionalist IYI, Meral Aksener, a redistribuit şi ea cântecul, alături de comentariul: "ce-i mai rău a trecut".
 
Cântăreţul în vârstă de 49 de ani, care s-a născut în Germania din părinţi turci şi a venit în Turcia la vârsta de 14 ani, este cunoscut în ultimul timp şi pentru acţiunile sale de protecţie a mediului.

Etichete TwitterYouTubeTarkanRecep Tayyip ErdoganmelodieartistTurcia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live