Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

16 Octombrie 2020
Vizualizari: 310
Comentează add

Este nevoie de o mai bună coordonare la nivelul UE pentru combaterea actualei pandemii - este concluzia summitului de la Bruxelles.

"O mai bună coordonare la nivelul UE pentru combaterea pandemiei"

oana-bala

Este nevoie de o mai bună coordonare la nivelul Uniunii Europene pentru combaterea actualei pandemii de COVID-19, cred şefii de stat şi de guvern din statele membre la finalul a două zile de summit la Bruxelles.

Actuala situaţie epidemiologică a fost una din temele principale ale reuniunii, iar una dintre concluzii a fost că măsurile privind restricţia liberei circulaţii, ca răspuns împotriva pandemiei, trebuie să facă subiectul unei abordări comune. 

Consiliul European a încurajat Comisia Europeană și statele membre să continue efortul de coordonare, cu accent pe măsurile de carantinare, urmărirea transfrontalieră a contacților, strategiile și metodele de evaluare comună a testărilor, precum și recunoașterea reciprocă a testelor.

Liderii europeni au analizat evoluțiile cu privire la dezvoltarea și distribuția vaccinurilor, subliniind importanța asigurării unui acces corect și facil din punct de vedere financiar la viitoarele vaccinuri.

Potrivit președintelui Consiliului European, Charles Michel, s-a pus accent pe consolidarea cooperării la nivel global și s-a convenit ca evoluțiile privind pandemia de COVID-19 să fie abordată de o manieră regulată la nivelul Consiliului.

România a fost reprezentată la reuniunea de la Bruxelles de președintele Klaus Iohannis, care a menționat că țara noastră împărtășește preocuparea privind ritmul accelerat de creștere a numărului cazuri de infectare.

Şeful statului a subliniat, totodată, că este crucială consolidarea cooperării între statele membre, precum și faptul că va fi necesară găsirea unei soluții pentru punerea la dispoziția țărilor membre a vaccinurilor imediat ce acestea vor fi disponibile.


Etichete summitbruxellespandemieuecoronavirus(RS)consiliul european

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live