Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

12 Martie 2012
Vizualizari: 1385
Comentează add

O secţiune nou-construită de cale ferată de mare viteză s-a prăbuşit în provincia centrală Hubei, din cauza ploilor abundente. Linia urma să fie dată în folosinţă în luna mai.

O linie de cale ferată s-a prăbuşit în China

beatrice-braileanu

Lucrări de reconstrucţie ale digului prăbuşit. Foto: Agerpres  

China a demarat un proiect ambiţios prin care vrea să îşi extindă reţeaua feroviară de mare viteză pe tot teritoriul ţării.

O secţiune nou-construită de cale ferată de mare viteză s-a prăbuşit în provincia centrală Hubei din China, din cauza ploilor abundente.

Linia de cale ferată, care leagă oraşele Wuhan şi Yichang, era în probe şi urma să fie dată în folosinţă în luna mai.

Aproximativ 300 de metri de dig din oraşul Qianjiang s-au prăbuşit vineri, potrivit agenţiei de ştiri Xinhua.

Acesta este doar cel mai recent incident care afectează reputaţia noii reţele feroviare, spune corespondentul BBC de la Beijing, Michael Bristow.

Sute de muncitori au fost trimişi să repare tronsonul.

Ploile abundente au afectat fundaţia liniei ferate, lucru care a dus la prăbuşirea liniei de cale ferată.

"Face parte din procesul de construcţie rectificarea problemelor calitative ale digului înainte de lansare", a declarat compania de căi ferate.

Cu toate acestea, unii utilizatori de internet din China nu sunt convinşi de explicaţia dată şi întreabă dacă au existat defecte în procesul de construcţie, mai scrie BBC.

"Slavă Domnului că s-a prăbuşit destul de devreme sau ar fi fost încă o tragedie dacă se întâmpla după lansare", a spus un utilizator din Yichang pe site-ul de microblogging Sina Weibo.

"Am sperat la o călătorie mai convenabilă spre casă, însă acum nu mai am nici o aşteptare", spune un alt utilizator din Wuhan.

Vara trecută au murit 40 de persoane într-un accident pe o linie ferată rapidă din Zhejiang şi întregul sistem feroviar de mare viteză a fost asaltat de acuzaţii de corupţie.


Etichete trencale feratăChinaaccident feroviarploi abundente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live