Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Pogor

11 Ianuarie 2018
Vizualizari: 601
Comentează add

Vlad Plahotniuc este acuzat că în 2012 ar fi comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunţov la Londra, atentat care a eşuat.

O judecătorie din Moscova l-a dat în urmărire pe V. Plahotniuc

victor-pogor

  Vladimir Plahotniuc. Foto: facebook.com/plahotniuc

O judecătorie din Moscova a confirmat mandatul de arestare emis de autorităţile ruse pe numele lui Vlad Plahotniuc, controversatul om de afaceri din Republica Moldova care conduce Partidul Democrat, aflat la guvernare.

Judecătoria Basmanîi de la Moscova a admis arestul preventiv a lui Vlad Plahotniuc, dându-l în căutare internaţională. Reprezentanţii presei nu au avut acces la şedinţă.

Partidul Democrat din Republica Moldova a calificat decizia drept şantaj politic, făcut într-un an electoral. Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari a declarat că decizia a fost pronunţată în mod intenţionat, în ziua în care a fost promulgată legea care interzice propaganda rusească pe teritoriul Republicii Moldova.

Vitalie Gămurari consideră că decizia Tribunalului de la Moscova nu va avea consecinţe juridice pe plan internaţional, deoarece conducerea Interpol nu va da curs eventualelor cereri venite din partea Rusiei în ceea ce îl priveşte pe Vlad Plahotniuc, din cauză că sunt motivate politic.

Vlad Plahotniuc este acuzat că în 2012 ar fi comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunţov la Londra, care însă a supravieţuit.

Dosarul penal deschis în Rusia împotriva lui Plahotniuc are la bază o plângere depusă de primarul de Bălţi, Renato Usatîi, care s-a refugiat la Moscova de aproape doi ani, fiind acuzat la rândul său, în Republica Moldova, de implicare într-un omor la comandă.


Etichete Vitalie GămurariVlad PlahotniucBălţiRenato Usatîi,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live