Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

20 August 2014
Vizualizari: 1144
Comentează add

Echipa de pirotehnicieni a ISU „Dobrogea” a fost solicitată să intervină în localitatea Palazu Mic (Lumina), unde a fost descoperit un element de muniţie neexplodat.

O grenadă, jucărie pentru copii

mona-constantinescu-constanta

O grenadă, jucărie pentru copii. Foto: Mona Constantinescu. 

Echipa de pirotehnicieni a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost solicitată  să intervină în localitatea Palazu Mic (Lumina), unde a fost descoperit un element de muniţie neexplodat. 

 Un cetăţean a apelat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 şi a anunţat că are în gospodărie o grenadă pe care a luat-o de la câţiva copii care se jucau cu ea. 
 
Până la sosirea pirotehicienilor, echipajul de politie a asigurat paza elementului de muniţie. 
 
Specialiştii ISU „Dobrogea” s-au deplasat imediat la faţa locului şi au constatat că respectiva grenadă nu avea focos şi nici încărcătură explozivă, aceasta nereprezentând pericol pentru cetăţeni.
 
Acesta este un caz fericit, dar recomandarea pirotehnicienilor este că, în momentul descoperirii unor elemente de muniţie neexplodată, cetăţenii trebuie să solicite ajutorul organelor abilitate, fără a le mişca din locul unde a fost găsite. 
 
În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. 
 
Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni, care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune extrem de periculoasă.

Etichete Știri sud-estpirotehnicieniISUDogrogeaConstanțaapeluri de urgenţă 112grenadăcopii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live