Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

11 Octombrie 2016
Vizualizari: 1951
Comentează add

Un studiu al organizaţiei Salvaţi Copiii relevă că sărăcia, conflictele şi crizele umanitare sunt factori care expun fetele la pericolul unei căsătorii premature.

O fată de sub 15 ani este măritată la fiecare şapte secunde în lume

rador

  Foto: pixabay.com.

O fată în vârsta de sub 15 ani este măritată la fiecare şapte secunde, potrivit unui nou raport al organizaţiei Salvaţi Copiii citat de BBC.

Un studiu efectuat de organizaţie relevă că fete în vârstă de chiar 10 ani sunt forţate să se mărite cu bărbaţi mult mai în vârstă decât ele în o serie de ţări precum Afganistan, Yemen, India şi Somalia. Salvaţi Copiii avertizează că un mariaj timpuriu poate declanşa un ciclu de dezavantaje care au repercursiuni asupra fiecărei etape din viaţa unei fete.

Conflictele, sărăcia şi crizele umanitare sunt văzute ca factori majori care expun fetele la pericolul unei căsătorii premature. Căsătoriile de acest gen "declanşează un ciclu de dezavantaje care fac ca fetele să nu beneficieze de cele mai de bază drepturi, precum dreptul la învăţătură, dreptul la dezvoltare şi dreptul de a fi copil", a declarat preşedintele organizaţiei Salvaţi Copiii, Helle Thorning-Schmidt.

"Fetele care se mărită prea devreme", a adăugat doamna Thorning-Schmidt, "deseori nu pot merge la şcoală şi sunt mult mai vulnerabile la violenţe casnice, abuzuri şi violuri. Ele rămân însărcinate şi sunt expuse la infecţii transmise sexual, inclusiv HIV". 


Etichete Helle Thorning-SchmidtSave the ChildrenSalvaţi Copiiimariajprematurmamemicicopiisarcină

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live