Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1149
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că noul Parlament trebuie să modernizeze legislaţia referitoare la securitatea naţională.

O eventuală lege referitoare la amnistie şi graţiere "ar putea albi dosare"

radiojurnal

Preşedintele României Klaus Iohannis Foto: Arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că noul Parlament trebuie să modernizeze legislaţia referitoare la securitatea naţională, fapt care va constitui un test al majorităţii parlamentare, ca, de altfel, şi legislaţia referitoare justiţie, inclusiv o eventuală lege referitoare la amnistie şi graţiere, care, a avertizat şeful statului, "ar putea albi dosare".

Klaus Iohannis: Ce fel de majoritate vom avea? Vom avea o majoritate care, ca să impună legea majorităţii, indiferent de ce se discută, care va dori să albească dosarele celor incriminaţi sau vom avea o majoritate matură, care va veni lângă preşedinte, pentru ca împreună să garanteze securitatea naţională, statul de drept şi împreună să dovedim că România este sigură pentru cetăţenii ei şi este o naţiune puternică în corul celorlalte naţiuni.

Preşedintele l-a trecut astăzi în rezervă pe fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii, generalul Florian Coldea, căruia fostul deputat Sebastian Ghiţă i-a făcut acuzaţii grave. Şeful statului a spus că este nevoie de un control puternic, dar nu partinic al Parlamentului asupra Serviciilor de Informaţii, referindu-se la modul în care au fost împărţite între reprezentanţii celor două partide aflate la guvernare funcţiile de conducere a noii Comisii de control a SRI


Etichete gratieredosareklaus iohannisparlamentamnistieresriflorian coldeasebastian ghitacomisie de control

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live