Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Catrinel Oprişiu

3 Martie 2016
Vizualizari: 830
Comentează add

Toate cheltuielile legate de participarea echipei de refugiaţi la Jocurile Olimpice de la Rio vor fi suportate prin Programul "Olympic Solidarity".

O echipă formată din refugiaţi va participa la JO de la Rio

catrinel-oprisiu

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a oficializat, miercuri, formarea unei echipe de refugiaţi, care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio şi va defila la ceremonia de deschidere sub steagul olimpic.

Conform informatiilor oferite de site-ul oficial al CIO, pana in acest moment au fost identificati 43 de sportivi care ar putea face parte din echipa refugiatilor. Dintre acestia vor fi alesi un numar de 5 pana la 10 sportivi  care sa participe la Rio.

CIO va anunta numele membrilor echipei ROA in urmatoarea adunare a biroului executiv care va avea loc in luna iunie.

Toate cheltuielile legate de participarea echipei de refugiaţi la Jocurile Olimpice de la Rio vor fi suportate prin Programul  "Olympic Solidarity". Aceasta ii va sustine pe sportivi si dupa incheierea competitiei.

“Toţi suntem mişcaţi de magnitudinea acestei crize a refugiaților. Prin includerea acestei echipe, vrem să transmitem un mesaj de speranţă tuturor refugiaţilor din întreaga lume”, a declarat Thomas Bach, preşedintele CIO.

CIO anunţase în decembrie că a identificat trei atleţi care au fugit din ţările lor şi care ar putea participa la Jocurile Olimpice: o înotătoare din Siria care se antrenează în Germania, un judoka din Congo refugiat în Brazilia şi o iraniancă, practicantă de taekwondo, care se antrenează în Belgia.


Etichete Comitetul Olimpic Internaţionalechipa de refugiati la jocurile olimpice din riobraziliaechipa roasiriagermaniacongoiran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live