Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Alla Stâncaru Lunca

9 Martie 2015
Vizualizari: 2346
Comentează add

La 91 de ani pictează cu aceeiaşi dragoste pentru artă. La galeria SENSO din Bucureşti a avut loc vernisajul expoziţiei „Arborele Vieţii”.

O doamnă a picturii românești - Alma Redingler

alla-stancaru-lunca

Foto: Alla Stâncaru Luncă

La 91 de ani pictează cu aceeiaşi dragoste pentru artă.

Alma Redingler - o doamnă a picturii româneşti a împlinit pe data de 8 Martie -91 de ani.

Cu acest prilej, la galeria SENSO din Bucureşti a avut loc vernisajul expoziţiei  „Arborele Vieţii”.

„ Actuala manifestare culturală organizată de Galeria SENSO şi denumită Arborele vieţii îşi propune să evidenţieze lucrările de grafică ale artistei aflate acum la ceas aniversar. Reunind imagini realizate în diferite etape de creaţie, expoziţia are caracter personal, dar nu şi retrospectiv; femeile în interior – citind, conversând, pozând, gândind, cântând – au constituit una dintre direcţiile tematice cărora artista le-a dedicat numeroase reprezentări, pe care le privesc şi colecţionez cu plăcere; alt gen predilect este natura moartă, domeniu în care Alma Redlinger a realizat lucrări vrednice de luare aminte prin spontaneitate, cromatică şi armonie de ansamblu.

 

Alma Redlinger este un nume însemnat al generaţiei sale, care şi-a creat un loc distinct în artele vizuale româneşti. O generaţie care a studiat în ţară sau în străinătate înainte de marele război, de obicei cu pictori consacraţi şi a trecut apoi prin toate vicisitudinile dirijismului totalitar. Mai târziu, generaţia s-a redescoperit pe sine şi s-a constituit într-o punte către aventura fascinantă a creaţiei contemporane.

Expoziţia pe care o găzduieşte Galeria SENSO îşi propune să evidenţieze, o dată în plus, longevitatea unei artiste care lucrează în fiecare zi, disciplinat, cu plăcere şi seninătate. Îi dorim Almei Redlinger aceeaşi putere de muncă, aceeaşi apetenţă pentru culoare, aceeaşi bucurie de a comunica.” - Anca Vlad, Preşedinte Fundaţia FILDAS ART.    (A. Vlad este o susţinătoare nu numai adomnei Redingler,dar şi a altor artişti, mai ales în vârstă)

Născută în Bucureşti, la 8 martie 1924, Alma Redlinger a studiat la Academia liberă de pictură (1940-1944) şi Academia liberă Guguianu (1944-1945). L-a avut profesor pe pictorul M. H. Maxy. Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din 1951. A avut diferite expoziţii  personale în ţară şi în străinătate. a participat de asemenea la multe expoziţii de grup.

Expoziţia de la galeria SENSO a fost deschisă de către Dr. Doina Păuleanu – critic de artă, Directorul Muzeului de Artă Constanţa.

Că doamna Alma Redigler lucrează zilnic pot confirma şi eu,  a doua zi după vernisaj am vizitat-o în atelierul domniei sale. Pe şevalet se afla o lucrare ce aştepta să foe terminată. MI-a spus că se va numi După vernisaj - picta florile pe care le primise la expoziţie.

Zâmbeşte frumos şi calmul din privire te face să te simţi bine în încăperea plină de lucrări, plină de frumos cum ar spune domnul Ladislau Redingler, care se prezintă drept admiratorul doamnei Alma Redingler de .....75 de ani. O mărturisire care ar înduioşa pe oricine.

AUDIO: Vă propun să ascultaţi această poveste  plină de dragoste, de artă şi de frumos - poveste în care doi oameni merg pe drumul vieţii impreună de 75 de ani. însoţiţi de fiicele si nepoţii lor.

La mulţi Ani, doamnă a picturii româneşti -Alma Redingler.

Expoziţia de la galeria SENSO , bd. Unirii nr.15 poate vi vizitată până la data de 28 martie, lucrări de grafică din anii 50 si pâna-n 2014.


Etichete Alma Redinglerpicturăartăgaleria SensoArborele Vieţiiexpozițievenisaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live