Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

22 Februarie 2019
Vizualizari: 817
Comentează add

Numărul sesizărilor primite de procurorii DNA a scăzut cu 50% în 2018 faţă de 2015, iar numărul dosarelor aflate pe rolul DNA a înregistrat o scădere cu 19%.

O copie a dosarului Tel Drum a fost trimisă la SIJ

diana-surdu

 

Procurorul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Călin Nistor, a anunţat vineri, 22 februarie, că o copie a dosarului Tel Drum, în care este vizat liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost transmisă Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie după ce reprezentanţii acesteia au invocat că dosarul ar putea reprezenta o probă în cazul unei anchete proprii. 

Călin Nistor a adăugat că dosarul se află, în original, la procurorul general pentru a decide cui îi revine competenţa de anchetă în cazul Tel Drum. Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă în care a fost prezentat bilanţul DNA pentru 2018.

Procurorul şef Nistor Călin a apreciat anul 2018 un an de răscruce, atipic, cu provocări deosebite: schimbări în conducerea instituţiei, modificri ale legislaţiei cu relevanţă pentru DNA, decizii ale Curţii Constituţionale şi cinci controale ale Inspecţiei Judiciare.

Şeful DNA a declarat că numărul sesizărilor primite de procurori a scăzut cu 50% în 2018 faţă de 2015, iar numărul dosarelor aflate pe rolul DNA a înregistrat o scădere cu 19%.

Referitor la modul cum afectează Ordonanţa 7 activitatea Direcţiei, Călin Nistor explică:

"Avem o situaţie la secţii, practic delegarea procurorilor şefi la secţii, Secţia judiciară, Secţia de combatere a corupţiei expiră pe 20 martie, deci din această dată noi nu vom mai avea şefi de secţii. Şefii de secţie sunt foarte importante în angrenajul DNA pentru că tot ce ţine de rechizitorii în speţă ajunge la procurorul şef secţie. El verifică acele rechizitorii. Posturi vacante procuror şef secţie la Secia de combatere a corupţiei, şi pentru adjunct şi pentru şef, sunt de prin luna octombrie a anului 2016", a declarat Cătălin Nistor.

Între priorităţile DNA pentru anul 2019 figurează continuarea anchetelor de corupţie, a faptelor care au produs mari prejudicii bugetului naţional şi celui al Uniunii Europene cu accent pe corupţia din sănătate, achiziţii publice, din domeniul forestier sau împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene


Etichete DNACălin NistorTel DrumPSDLiviu Dragnea,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live