Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE - continuare Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

18 Februarie 2019
Vizualizari: 431
Comentează add

Ministerul Sănătăţii a anunţat primele măsuri după apariţia informaţiilor potrivit cărora un medic italian a operat fără licenţă.

O clinică medicală a fost închisă de Ministerul Sănătăţii

adriana-turea

 

Ministerul Sănătăţii a luat primele măsuri concrete după apariţia informaţiilor potrivit cărora un medic italian a operat fără licenţă, dar şi a altor reclamaţii primite de la cetăţeni.   

O clinică privată a fost închisă şi alte trei unităţi similare au primit decizii de suspendare a activităţii. Inspectorii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 72.000 de lei.

Inspectorii sanitari au constatat în cazul a două dintre adresele la care figurau clinici medicale că nu se desfăşura activitatea medicală, una dintre unităţi fiind în reamenajare, iar în cadrul celeilalte desfăşurându-se activităţi de export-import, comerţ cu produse farmaceutice.

Acolo unde au fost aplicate sancţiuni financiare şi închisă sau suspendată activitatea au fost înregistrate mai multe nereguli, printre care: prezentarea documentelor medicale pentru  consultaţii medicale efectuate de Matteo Politi, fără documente care să certifice calitatea de medic; nu se asigura dotarea minimă obligatorie pentru Cabinetul de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reparatorie; nerespectarea ritmului de evacuare a deşeurilor medicale periculoase.

De asemenea au fost identificate produse medicamentoase cu termen de valabilitate depăşit. Lipsa din dotarea unităţiilor a produselor biocide specifice dezinfecţiei mâinilor personalului şi instrumentarului; lipsa  evidenţei activităţii de sterilizare şi a personalului calificat pentru această activitate şi neefectuarea verificării tehnice a aparaturii de sterilizare.

Totodată, inspectorii au găsit în sala de operaţii instrumentar şi material moale nesterile, cu termen de valabilitate depăşit. În cazul clinicii care a fost închisă, unitatea a acordat consultaţii medicale, deşi avea emisă decizia de suspendare a activităţii încă din luna septembrie a anului trecut. 

Pe lângă aceste măsuri, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a depus şi plângeri penale împotriva angajaţilor care au verificat şi întocmit documentele pentru eliberarea codului de parafă al lui Matteo Politti.

 

Etichete Matteo Polittimediciclinicisănătateoperaţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live