Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 20 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

28 Ianuarie 2016
Vizualizari: 974
Comentează add

Cabana Aluneasa este situată la 25 km de Bistrița. Avea o capacitate de 18 locuri, în 7 camere cu baie proprie.

O cabană a Romsilva din Munţii Călimani, mistuită într-un incendiu

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

Foto: ISU

Un incendiu puternic a izbucnit joi dimineaţa Cabana Aluneasa a Direcţiei Silvice Bistriţa din Munţii Călimani. Clădirea, cu o capacitate totală de 18 locuri, a ars aproape în totalitate, deşi au intervenit cu promptitudine pompierii civili din Dumitriţa şi două echipaje de la ISU Bistriţa. 

Pădurarul Alexa Drăguş, care răspunde de Cabana Aluneasa, şi locuieşte în vecinătatea ei, a relatat că în momentul în care s-a trezit a observat că iese fum de sub tablă: “Am decuplat cabana de la sursa de energie electrică, am scos butelia şi am acţionat cu extinctoarele cât am putut. Au venit pompierii civili şi apoi cei militari. Nu ştiu de la ce a putut izbucni focul. Este centrală termică, dar nu era foc în ea. E cu horn exterior. Se vede că centrala e intactă. Nu ştiu dacă e scurtcircuit sau o mână criminală. Ultima oară a fost cineva aici week-endul trecut, nişte turişti”. 

Primarul comunei Dumitriţa, Vasile Moga, prezent şi el la locul incendiului a spus că la ora 7.10 a fost informat că a izbucnit un incendiu la Aluneasa. „Ne-am deplasat cu utilajul din dotare şi cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dumitriţa.

La faţa locului, am văzut că e cabana cuprinsă în totalitate de flăcări, dar fiind construită din materiale inflamabile şi incendiul fiind de  asemenea amploare nu s-a putut stinge de către noi. Între timp, au ajuns echipajele de la ISU.

Nu ştim de la ce a putut izbucni fiindcă zilele trecute nu a fost ocupată de nimeni”.

Şeful de post din Dumitriţa, agent şef adjunct Claudiu Nemeş, a spus că poliţiştii vor face o cercetare la faţa locului.

„Aşteptăm criminaliştii, vom face cercetarea la faţa locului, iar împreună cu domnii de la ISU vom stabili cauza incendiului. Deocamdată nu ne putem pronunţa dacă e mână criminală până nu facem cercetare. Dosarul de cercetare penală va fi pentru distrugere din culpă”, a declarat el.

Cabana Aluneasa este situată la 25 km de Bistrița. Avea o capacitate de 18 locuri, în 7 camere cu baie proprie. La parter erau două camere, iar la etaj cinci.

Direcţia Silvică Bistriţa închiria un loc în cabană la preţul de 40 de lei pe noapte. 

Din primele informaţii se pare că imobilul era asigurat, aşa încât pagubele vor fi suportate cel mai probabil de asigurator. 


Etichete cabană Romsilva din Munţii CălimaniincendiuCabana Aluneasa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live