Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

5 Octombrie 2015
Vizualizari: 679
Comentează add

O Biserică ce îşi ţine porţile închise în loc să fie o punte devine o barieră, a spus papa Francisc în deschiderea Sinodului extraordinar dedicat familiei la Vatican.

O Biserică ce îşi ţine porţile închise "se trădează pe sine"

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Papa Francisc. Foto: captură video.

O Biserică ce îşi ţine porţile închise se trădează pe sine, îşi trădează misiunea şi în loc să fie o punte devine o barieră.

Omul care greşeşte trebuie să fie întotdeauna înţeles şi iubit - este mesajul Papei Francisc în deschiderea Sinodului extraordinar dedicat familiei la Vatican.

Până pe 25 octombrie, cardinali, episcopi şi preoţi vor dezbate tema, vocaţia şi misiunea familiei în biserică şi în lumea contemporană, în cadrul celei de-a XIV-a Adunări Generale a Sinodului Episcopilor.

Suveranul Pontif a subliniat că actualul context social şi matrimonial atât de dificil, Biserica este chemată să îşi trăiască misiunea în credinţă, adevăr şi caritate.

"Biserica este chemată să îşi trăiască misiunea în caritatea ce nu arată cu degetul pentru a-i judeca pe alţii, ci este fidelă naturii sale de mamă. Ea se simte obligată să caute şi să îngrijească rănile cuplurilor, prina ascultare şi cu pasiune. O Biserică ce învaţă şi apără valorile fundamentale, o Biserică ce educă spre iubire autentică, capabilă să îndepărteze singurătatea, fără a uita misiunea de bun samaritean pentru o umanitate rănită", a spus Papa Francisc.

Principalul conflict din sânul bisericii – care va fi abordat zilele acestea - îi vizeaza pe divorţaţii recăsătoriţi: sacramentul căsătoriei religioase este indisolubil, Biserica nu recunoaşte divorţul civil şi consideră noua căsătorie civilă o infidelitate faţă de primul - şi singurul - soţ.

Fara sa fie excomunicati (excluşi din Biserică), divorţaţii recăsătoriţi nu mai au dreptul la sacramente ca marturisirea sau comuniunea. 


Etichete VaticanPapa Franciscdeschiderea Sinodului extraordinar dedicat familieiBisericădivorţAdunărea Generală a Sinodului Episcopilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live