Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ: LA MULTI ANI, ROMANIA!(CONTINUARE) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

20 Februarie 2019
Vizualizari: 950
Comentează add

O altă persoană internată la Institutul "Marius Nasta" din capitală, care a fost contaminată cu o bacterie periculoasă a murit astăzi.

O altă persoană internată la Institutul "Marius Nasta" din capitală a murit

marilena-francu

Spitalul "Marius Nasta" din București. Arhivă Foto: Agerpres.

O altă persoană internată la Institutul "Marius Nasta" din capitală, care a fost contaminată cu o bacterie periculoasă a murit astăzi. Numărul celor care şi-au pierdut viaţa şi aveau şi această infecţie a ajuns astfel la trei.


Beatrice Mahler, managerul spitalului: Din păcate, trebuie să vă anunț că una dintre cele două paciente a decedat în cursul serii, cea de 40 de ani. În acest moment este în viață doar pacienta de 78 de ani, care este cu stare gravă, se menține intubată și ventilată mecanic.


Reporter: Beatrice Mahler a precizat că măsura luată de DSP privind închiderea Blocului operator este una corectă.


Beatrice Mahler: Măsura era necesară pentru a asigura condițiile complete de curățenie și de dezinfecție terminală pentru Secția de terapie intensivă.


Reporter: Profesor universitar doctor Ioan Cordoș a declarat că trebuie luat în calcul boala de fond pentru care au fost internați pacienții, și nu doar suprainfecția cu acinetobacter.


Ioan Cordoș: Unul dintrepacienți este cu accident vascular cerebral și dacă va muri, va muri din cauza accidentului vascular-celebral, care merge prost. Ceilalți pacienți au fost cu limfom, cu fibroză pulmonară, la care trebuie doar un bobârnac să decedeze. Deci, astea sun bolile de fond. Ei n-au murit de acinetobacter neapărat. La noi vin pacienți foarte grav. Iar acest acinetobacter, nimeni n-a spus până acum, a fost trimis de la Balș, cu pacient infectat. La noi a venit pentru /insuficienţă/ respiratorie, să fie tratat pentru că este cel mai bun centru de tratament al /insuficienţei/ respiratorii.


Reporter: În acest moment, în Secția de terapie intensivă post-operatorie mai sunt șase pacienți, patru dintre aceștia au fost mutați pe secții, urmând ca și ultimii doi să fie transferați când starea le va permite și a se putea demara curățenia și dezinfecția. Activitatea din blocul operator și secția de terapie va fi reluată în momentul în care rezultatele probelor recoltate vor fi conforme.


Etichete persoană internatăInstitutul "Marius Nasta"decesinfectiebacteriemurit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live