Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Ianuarie 2022
Vizualizari: 562
Comentează add

O altă "erupţie mare" a fost detectată la vulcanul subacvatic din Tonga care a intrat în erupţie în urmă cu trei zile şi a declanşat un tsunami în Oceanul Pacific.

O altă "erupţie mare" a fost detectată la vulcanul subacvatic din Tonga

florin-lepadatu

FOTO: facebook.com/tongageologicalservice.

O altă "erupţie mare" a fost detectată la vulcanul subacvatic din Tonga care a intrat în erupţie în urmă cu trei zile şi a declanşat un tsunami în Oceanul Pacific, a anunţat luni o staţie de supraveghere din Australia, anunță France Presse.

Ultima erupţie a fost detectată duminică la orele 22.10 GMT, potrivit unei alerte a Centrului australian de observaţie a cenuşii vulcanice (VAAC) din Darwin.

Centrul de avertizare de tsunami din Pacific, cu sediul în Hawaii, SUA, a făcut cunoscut că a localizat valuri mari în zonă: "Acestea ar putea proveni de la o altă explozie a vulcanului din Tonga.

Nu există cutremure de dimensiuni semnificative care să genereze un astfel de val", potrivit uni comunicat al centrului.

Pe de altă parte, Insulele Tonga ar putea rămâne fără internet timp de "două săptămâni" după erupţia vulcanică de vineri care a secţionat un cablu de comunicaţii submarin, notează Agerpres.


Etichete tongavulcaneruptie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live