Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Iunie 2021
Vizualizari: 152
Comentează add

Un nou Avocat al Poporului urmează să fie numit de parlament miercurea viitoare.

Numirea unui nou Avocat al Poporului

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Un nou Avocat al Poporului urmează să fie numit de parlament miercurea viitoare, după revocarea Renatei Weber din această funcție.

Potrivit calendarului stabilit de conducerea legislativului, până marțea viitoare grupurile parlamentare pot face propuneri ce vor fi discutate miercuri în Comisiile juridice.

Cel mai probabil, în aceeași zi va fi convocat un plen comun pentru a finaliza procedura legală de numire a noului Avocat al Poporului.


Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților: Ca urmare a hotărârii parlamentului, prin care doamna Renate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului, poziția a devenit vacantă și parlamentul are obligația legală de a proceda la desemnarea unui nou Avocat al Poporului. Va fi un singur candidat susținut de coaliție.

Între timp, PSD a contestat la Curtea Constituţională decizia parlamentului de revocare a Renatei Weber, nemulțumit de modul în care s-a făcut acest lucru.


Marcel Ciolacu, liderul PSD: Avocatul Poporului are activitatea de a monitoriza puterea să nu încalce libertățile cetățenești și drepturile noastre, ale tuturor. Un Avocat al Poporului nu are în atribuții să laude un guvern, dimpotrivă. Deci, să vii tu, putere, guvern, și să aduci acuze Avocatului Poporului că te-a monitorizat și a spus unde ai încălcat legea în ceea ce privește drepturile și libertățile cetățenești, mi se pare pur și simplu sfidător într-o țară europeană. Mai mult, o să ne adresăm şi Comisiei Europene, pentru că este inadmisibil așa ceva.

Fostul procuror Fábián Gyula, susținut de UDMR, este una dintre propunerile pentru postul de Avocat al Poporului, discutate în cadrul coaliției, potrivit reporterilor RRA.


Etichete avocatul poporului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live