Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Ianuarie 2022
Vizualizari: 861
Comentează add

Termocentrala Mintia a încetat să funcționeze în luna martie a anului trecut, din lipsa cărbunelui şi a fost închisă în august, după ce toți muncitorii au fost concediați colectiv.

Numeroşi investitori doresc să cumpere Termocentrala Mintia

radiojurnal

  Foto Ilie Pintea

Numeroşi investitori şi-au anunţat intenţia de a cumpăra Termocentrala Mintia, care a fost scoasă la vânzare de administratorul său.

Termocentrala face parte din Complexul Energetic Hunedoara, a cărui reorganizare a intrat în linie dreaptă. 

După divizarea Complexului Energetic Hunedoara, cele patru mine din Valea Jiului și Termocentrala Paroșeni vor forma o nouă societate, iar Termocentrala Mintia, închisă în luna august, va fi vândută la licitație.
 
Administratorul special, Cristian Roșu, spunea că în caietul de sarcini au fost stabilite obiective clare pentru cumpărător.
 
Cristian Roșu: Această termocentrală nu se taie la fier vechi, se vinde în picioare cu tot ce există acum în momentul de față. Investitorul care o cumpără se obligă să construiască un grup /.../ gaz de minim 800 megawaţi și mai mult decât atât, se prezintă garanții financiare pentru investiția care va forma. 11 societăți, atât românești cât și străine, doresc să achiziționeze Termocentrala Mintia.
 
Termocentrala Mintia a încetat să funcționeze în luna martie a anului trecut, din lipsa cărbunelui şi a fost închisă în august, după ce toți muncitorii au fost concediați colectiv.
 
Prețul de pornire al licitației va fi cel de inventar, adică 61 de milioane de euro.
 

Etichete Termocentrala Mintialicitatieinvestitori(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live