Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laurenţiu Văduva

21 Decembrie 2020
Vizualizari: 443
Comentează add

Numeroase țări și-au închis granițele cu Marea Britanie

laurentiu-vaduva

    Foto: Arhivă.

Președinția germană a Consiliului Uniunii Europene a convocat deja pentru astăzi statele membre la o ședință de urgență pentru un răspuns coordonat la mutația mult mai contagioasă a virusului SARS-CoV-2. Numeroase țări și-au închis granițele și au anulat deja toate zborurile pe relația cu Marea Britanie, ceea ce a produs haos în trafic.
 
Reporter: Laurențiu Văduva - Anunțul premierului Boris Johnson a dat semnalul: noua tulpină nu poate fi deocamdată controlată. Lista țărilor care suspendă cursele aeriene spre și dinspre Marea Britanie se mărește minut cu minut.
 
Franța, Germania, Italia, Olanda, Belgia, Israelul și Canada au dat startul. S-au adăugat Norvegia, Danemarca și Finlanda. Ar urma astăzi și Suedia.
 
România suspendă zborurile din această după-amiază pentru două săptămâni.
 
Croația, Macedonia, Polonia, dar și Rusia, India și Hong Kongul au anunțat măsuri similare.
 
Blocada Franței a creat haos pe șoselele din zona Canalului Mânecii; mai ales în regiunea Dover s-au format cozi lungi de camioane către Calais, în condițiile în care cel puțin 10.000 de TIR-uri trec zilnic granița franco-britanică în perioada Crăciunului.
 
Blocajul francez de 48 de ore creează probleme inclusiv din perspectiva negocierilor pe tema viitorului acord comercial post-Brexit.
 
France Presse notează că Marea Britanie s-ar putea confrunta în perioada Crăciunului inclusiv cu o penurie de fructe și legume proaspete.
 
(PH)
 

Etichete Marea Britaniegranite inchise(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live