Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

28 Octombrie 2014
Vizualizari: 1057
Comentează add

În doar trei săptămâni, în Mehedinţi, peste 100 de persoane au ajuns la spital din cauza virozelor respiratorii şi a pneumoniilor acute.

Numărul virozelor în județul Mehedinți, "în creștere"

mihai-badescu

Foto: Arhivă.

Aproape cinci mii de cazuri de viroze respiratorii acute s-au înregistrat, în ultima lună, în judeţul Mehedinţi.

Mulţi dintre bolnavi au ajuns în spital, iar în aşteptarea vaccinurilor antigripale medicii le recomandă oamenilor să se protejeze.

În doar trei săptămâni, în Mehedinţi, peste 100 de persoane au ajuns la spital din cauza virozelor respiratorii şi a pneumoniilor acute.

Medicii spun că manifestările acestora sunt diverse şi virulente. Numai în ultima săptămână numărul cazurilor noi înregistrate aproape s-a dublat.

"S-au înregistrat 1.222 de cazuri de infecţie acută de căi respiratorii superioare, dintre care 19 au necesitat internare, şi 450 de cazuri de pneumopatii acute, dintre care 40 au necesitat internare. În 29 septembrie 2014, avem un total de 3.200 cazuri de infecţii acute de căi respiratorii superioare şi 1.020 de cazuri de penumopatii acute. Numărul acestora este în creştere", a spus purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitare Magdalena Chiriloiu.

"Vaccinul antigripal nu a ajuns în cabinete"

Medicii de familie aşteaptă vaccinul antigripal, care până acum nu a ajuns în cabinete.

"Noi am făcut o catagrafiere a persoanelor care ar necesita vaccinarea. Să sperăm că măcar în jur de 1 noiembrie va exista vaccin şi vom putea începe activitatea de prevenţie", a declarat Ileana Nistor, medic de familie.

Până atunci, recomandările sunt să vă feriţi de frig, de contactul cu persoanele bolnave, iar dacă aveţi simptome, să nu luaţi antibiotice decât la recomandarea medicului.


Etichete Știri Sud-VestvirozeMehedințivaccingripămedici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live