Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

27 Iulie 2018
Vizualizari: 1087
Comentează add

Autorităţile spun că au indicii serioase că la originea incendiului s-ar afla ceea ce au numit "acte criminale".

Numărul victimelor incendiilor de lângă Atena a ajuns la 85

michaela-lambrinidou

Incendiile din Grecia, iulie 2018. Foto: Agerpres.

În Grecia numărul victimelor incendiului de lângă Atena a ajuns la 85 şi însă lista ar putea fi mai lungă, pentru că sunt încă multe persoane date dispărute.

Autorităţile spun că au indicii serioase că la originea incendiului s-ar afla ceea ce au numit "acte criminale". Informaţia vine pe fondul revoltei sinistraţilor şi acuzaţiilor că autorităţile au intervenit prea încet.

Aseară, ministrul pentru protecţia civilă, Nikos Toskas, în cursul unei conferinţe de presă organizate în comun la Atena, cu purtătorul de cuvânt al guvernului Dimitri Dianakopoulos şi comandanţii pompierilor, poliţiei şi Agenţiei Spaţiale, a susţinut deci o conferinţă la care a spus că există elemente serioase care arată că acest incendiu este rezultatul unor acte criminale.

Ministrul a spus că şi-a dat demisia dar ea nu a fost acceptată de Alexis Tsipras, premierul ţării, şi a menţionat că datele pe care le are în posesia autorităţilor elene au fost luate prin satelit şi depuse la Ministerul pentru protecţia cetăţenilor, ele arătând că într-un mic interval de timp 13 incendii izbucniseră concomitent.

Aceste date vor fi comparate cu altele, care au fost cerute de ministrul apărării naţionale aliaţilor ţării, astfel încât ele să fie comparate cu cele ale sateliţilor ţărilor aliate şi să se facă poată trage o concluzie la sfârşitul acestei anchete, care, după cum a spus ministrul ridică foarte multe întrebări şi elementele au determinat executivul şi autorităţile să deschidă o anchetă.


Etichete Greciaincendiile din grecianumărul victimelorAtena

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live