Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

7 Octombrie 2016
Vizualizari: 963
Comentează add

Numărul tinerilor care consumă droguri în România se dublează la fiecare 3 - 4 ani, reiese din cel mai nou raport pe această temă.

Numărul tinerilor care consumă droguri "se dublează la fiecare 3-4 ani"

marilena-francu

Numărul tinerilor care consumă droguri în România se dublează la fiecare 3 - 4 ani, reiese din cel mai nou raport pe această temă.

Cifrele oficiale arată că fenomenul ar fi mai grav decât în alte ţări din Uniunea Europeană - a declarat directorul ştiinţific al Alianţei pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomanilor, doctorul Eugen Hriscu, la o conferinţă pe tema metodelor folosite pentru tratarea dependenţelor.

Eugen Hriscu: Vorbim de consumul de droguri ilicite, altele decât canabisul, deci vorbim de drogurile periculoase, drogurile tari. Media europeană este undeva în jur de 5%, consumul înregistrat în România în rândul tinerilor de 15 - 16 ani este de 6%. gândindu-ne că acesta este un raport pe ţară şi că sunt zone în România unde accesul la droguri este mult redus, cum sunt zonele rurale, putem să ne gândim că în zonele urbane mari acest procent este mult mai mare. Grav este faptul că în comparaţie cu alte ţări europene România este aproape complet lipsită de servicii profesioniste, atât de prevenire, cât şi de tratament.

Reporterul Marilena Frâncu precizează că raportul pe tema consumului de droguri în rândul tinerilor este întocmit de un organism european, o dată la 4 ani, în ţările Uniunii Europene, pe baza unor chestionare completate de elevii din clasele a VIII-a.


Etichete Numărul tinerilor care consumă droguriRomâniaraportEugen Hriscu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live