Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Costea

8 Iulie 2013
Vizualizari: 1816
Comentează add

În anul şcolar 2011-2012, numărul studenţilor români care au beneficiat de burse Erasmus a scăzut cu 0,6% faţă de anul şcolar precedent.

Numărul studenţilor români beneficiari ai burselor Erasmus scade

dana-costea

 

Numărul studenţilor români care au beneficiat de burse Erasmus, în anul universitar 2011-2012, a scăzut cu 0,6% faţă de anul precedent.

România se clasează, astfel, pe locul 13 în clasamentul celor 33 de state înscrise în programul de educaţie european, principalele destinaţii pentru studenţii români fiind Franţa, Spania, Germania, Italia şi Ungaria.

Luxemburg este singurul stat în care niciun student român nu a beneficiat de acest tip de bursă.

Există şi studenţi străini care au preferat România pentru burse de studii şi stagii. Aceştia provin din Franţa, Spania, Turcia, Italia şi Portugalia.

Comisarul pentru cultură şi multilingvism, Androulla Vassiliou, spune că trei milioane de studenţi au beneficiat de burse Erasmus.

"Am atins un număr important în cadrul programului Erasmus, trei milioane de studenţi de la debutul programului în 1987.

"253.000 de studenţi au primit în Europa burse Erasmus în 2011 - 2012, pentru a studia sau pentru a munci într-o altă ţară.

"Aşa cum ştiţi, avem deja un acord provizoriu privind un nou program Erasmur plus ce va contribui la combaterea şomajului în rândul tinerilor", a afirmat comisarul pentru cultură şi multilingvism, Androulla Vassiliou.

Declaraţia a fost consemnată de Cerasela Rădulescu.


Etichete burseErasmusstudenţicomisarAndroulla Vassiliou

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live