Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Ianuarie 2019
Vizualizari: 360
Comentează add

Toate persoanele decedate din cauza gripei erau nevaccinate

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa din cauza gripei a ajuns la 28

radiojurnal

 

Alte trei decese din cauza virusului gripal au fost confirmate ieri, astfel numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa din cauza gripei a ajuns la 28, toate fiind nevaccinate.

La cabinetele medicilor de familie nu mai există vaccin antigripal, de aceea sunt propuneri pentru ca autorităţile să schimbe modul de distribuire a serului.

Medicul Gindrovel Dumitra, şeful Grupului de Vaccinologie din cadrul Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei: "Această achiziţie în cadrul Ministerului Sănătăţii trebuie să se schimbe. De ce? Pentru că nu se poate realiza o previziune care să fie unitară. Ce înseamnă previziune unitară? Anul trecut am avut un alt tip de circulaţie virală, anul acesta avem un alt tip de circualţie virală şi de manifestare epdemică".   

Totodată, potrivit redactorului RRA Marilena Frîncu, medicii de familie au solicitat suplimentarea dozelor de vaccin antigripal, precizând că acestea trebuie să ajungă în cabinete până la data de 1 februarie, pentru a le putea administra pacienţilor în timp util.

Până la sfârşitul săptămânii vor fi trimise în teritoriu suplimentar aproximativ 10.000 de fiole destinate îmunizării împotriva gripei - a anunţat, aseară, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. 


Etichete gripavaccinGindrovel DumitraSorina Pintea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live