Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

16 Iulie 2014
Vizualizari: 2533
Comentează add

Șeful Comandamentului Aliat al Forţelor Terestre NATO, generalul locotenent Frederick Hodges spune că România are un centru de pregătire extraordinar la Cincu.

Numărul militarilor NATO care se antrenează în România, "creşte"

ani-sandu-washington

Șeful Comandamentului Aliat al Forţelor Terestre NATO, general locotenent Frederick Hodges. Foto: captură youtube.com

Șeful Comandamentului Aliat al Forţelor Terestre NATO, generalul locotenent Frederick Hodges, anticipează o creștere în următoarele luni a numărului de militari care fac exerciții în România, Ungaria și Bulgaria.

Comandantul american laudă infrastructura pentru pregătire din țara noastră.

Șeful Comandamentului Aliat al Forţelor Terestre, Frederick Hodges, spune că România are un centru de pregătire extraordinar la Cincu, unde se așteaptă ca în această toamnă să ajungă și forțe britanice pentru a participa la exerciții alături de militarii români.

Astfel de exerciții sporesc capacitatea de colaborare între forțele NATO și demonstrează că Alianța va reacționa dacă România sau alte țări din regiune vor fi atacate sau amenințate, mai spune Frederick Hodges.

“Nivelul de interoperabilitate cu românii este destul de ridicat, datorită contribuției semnificative a României în Afganistan. Există o cooperare strânsă între România și restul Alianței, locuri bune de antrenament, și mă aștept să existe o creștere a numărului de exerciții ale forțelor terestre, dar și a altor tipuri de forțe în România, Ungaria și Bulgaria în următoarele câteva luni” a preciazt generalul Frederick Hodges.

Stabilirea unei baze militare permanente, încă o necunoscută

Întrebat de RRA dacă ar fi în favoarea stabilirii unei baze permanente NATO în România, așa cum au cerut autoritățile de la București, comandantul american a spus că nu ştie dacă o asemenea măsură este necesară.

“Dacă va fi nevoie, există o infrastructură de foarte bună calitate în România care ar putea fi folosită pentru a susține exerciții sporite. Țările din Europa de Est trebuie să ia decizii la nivel național, dacă vor cu adevărat să aibă forțe străine acolo, nu sunt sigur că știm răspunsul la această întrebare și dacă acest lucru este necesar.

"Ce cred că e cel mai important e să nu existe dubiu că restul membrilor alianței vor susține România dacă va fi amenințată” a afirmat Frederick Hodges.

Generalul locotenent Frederick Hodges a fost în vizită în România în urmă cu trei luni.


Etichete SUAWashingtonNATOFrederick HodgesbazemilitariantrenamentexerciţiiAlianţăameninţare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live