Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Septembrie 2019
Vizualizari: 427
Comentează add

Numărul mediu de pensionari a scăzut cu 21.000 persoane în trimestrul doi al acestui an faţă de trimestrul precedent.

Numărul mediu de pensionari a scăzut

florin-lepadatu

 Foto: Arhivă/Maria Măndiță.

Numărul mediu de pensionari a scăzut cu 21.000 persoane în trimestrul doi al acestui an faţă de trimestrul precedent iar raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor variază semnificativ în profil teritorial, de la 16 pensionari la 10 salariaţi în judeţul Teleorman la 5 pensionari la 10 salariaţi în Municipiul Bucureşti, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate joi.

În trimestrul doi al acestui an, numărul mediu de pensionari a scăzut cu 21.000 faţă de trimestrul precedent, la 5,159 milioane persoane.

Numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4,670 milioane persoane, de asemenea în scădere cu 10.000 persoane faţă de primele trei luni.

În trimestrul doi din 2019, pensia medie lunară (determinată luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de  pensionari - de asigurări sociale, invaliditate, urmaş etc.- plătite de casele de pensii) a fost de 1.235 lei, în creştere cu 0,7% faţă de trimestrul precedent.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1.187 lei, iar raportul dintre pensia medie nominală netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 45,9% (comparativ cu 47,8% în trimestrul precedent).

 

Etichete Pensionaripensii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live