Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

22 Iulie 2020
Vizualizari: 293
Comentează add

Numărul locuinţelor finalizate la Arad a fost cu aproximativ 50% mai mic decât cel din perioada similară a anului trecut.

Numărul locuinţelor finalizate la Arad „a scăzut la jumătate”

ioan-suciu

Foto: Arhivă

Numărul locuinţelor finalizate la Arad a fost cu aproximativ 50% mai mic decât cel din perioada similară a anului trecut. Corespondentul nostru Ioan Suciu ne spune mai multe:

Reporter: În primul trimestru din acest an, numărul locuinţelor finalizate la Arad a fost cu aproximativ 50% mai mic decât cel din perioada similară a anului trecut. O companie de construcţii imobiliare din Arad nu a oprit deloc activitatea în toată această perioadă.
-: Anul acesta, 106 apartamente au fost predate către clienţi. În prezent, suntem în construcţie cu blocul 3, care va avea un număr de 116 apartamente şi analizăm posibilitatea să lansăm în decurs de o lună-două şi proiectul pentru blocul 4.
Reporter: Muncitorii de pe şantierele de construcţii din Arad sunt foarte bucuroşi că în toată aceasţă perioadă au de lucru. Aceştia spun că în acest fel trec mai uşor prin această situaţie când mulţi sunt acasă disponibilizaţi sau în şomaj tehnic.
-: Câştigarea existenţei şi datoriile la stat pe care le avem, ne-ar fi băgat în şomaj tehnic şi am fi ajuns dezastru.
Paul Moţ, director general: Pe lângă faptul că pe toţi cei care i-am avut din iarnă, înainte începutul crizei COVID, au rămas toţi şi toţi au lucrat. Lunile care au trecut, în fiecare lună am angajat cel puţin cinci persoane, pe firma noastră, care este antreprenorul general, plus că subantreprenorii care lucrează direct cu noi şi ei, n fiecare lună, mai angajează oameni, fiindcă este nevoie de mână de lucru.

Reporter: Implicaţiile sociale şi efectele asupra pieţei imobiliare a COVID-19 vor fi minime atâta timp cât există astfel de companii care au înţeles să meargă cu încredere mai departe, construind pentru tinerele familii, dar şi pentru românii care lucrează în străinătate şi care doresc să-şi facă un viitor în România.


Etichete (ii)aradlocuintefinalizate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live