Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV: ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Stoian

28 Octombrie 2020
Vizualizari: 132
Comentează add

Creşte numărul localităţilor care intră în scenariul roşu, ca urmare a înmulţirii cazurilor de COVID-19.

Numărul localităţilor care intră în scenariul roşu, în creștere

nicoleta-stoian

Foto: MApN

Creşte numărul localităților care intră în scenariul roșu, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile instituie măsuri mai restrictive decât până acum, precum obligativitatea purtării măști de protecție chiar și în spațiile deschise, trecerea unităților de învățământ preuniversitar la cursuri online și închiderea restaurantelor.

Municipiile cel mai recent intrate pe lista celor în care se aplică scenariul roșu sunt Brașov și Slobozia, care au depășit și ele pragul de trei cazuri de coronavirus la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Astfel, de astăzi, timp de două săptămâni, au fost suspendate concertele și spectacolele și au fost închise cinematografele, restaurantele și cafenelele. De asemenea, elevii învață acum online.

Au fost interzise și evenimentele private, cum ar fi nunțile și botezurile, iar participarea la procesiuni religioase sau pelerinaje nu mai este permisă decât localnicilor. Masca de protecție este obligatorie și în aer liber, iar în Brașov această măsură se aplică în tot județul.

Şi în Timiș, de mâine nu se va mai putea ieși din casă fără mască, iar mai multe școli vor trece la cursuri online. În Timișoara și în alte 23 de localități au fost instituite deja de câteva zile și alte restricții specifice scenariului roșu.

(PH) 


Etichete (ph)scenariurosu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live