Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

7 Octombrie 2019
Vizualizari: 1080
Comentează add

Mai bine de jumătate din cetăţenii europeni se consideră vizaţi de ameninţări digitale.

Numărul incidentelor cibernetice în România s-a dublat față de anul trecut

catalin-radu

Foto: Cătălin Radu.

Mai bine de jumătate din cetăţenii europeni se consideră vizaţi de ameninţări digitale, iar marea majoritate a firmelor europene s-au confruntat cu cel puţin un incident de securitate cibernetică în 2018, conform datelor prezentate astăzi la o conferinţă pe tema provocărilor globale în acest domeniu, care are loc la Bucureşti.

Specialiştii reuniţi la evenimentul organizat de Centrul National de Răspuns La Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-Ro - consideră necesară o mai bună educaţie în acest sens, atât în rândul publicului cât şi al companiilor, în condiţiile în care aproape trei sferturi dintre întreprinderi au cunoştinţe minime despre aceste riscuri.

În cadrul discuţiilor, ministrul comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, a subliniat importanţa unui răspuns coerent şi ferm la ameninţările digitale.


Alexandru Petrescu: Cu pierderi ale economiei globale de 400 de miliarde de euro din atacuri cibernetice, în toate sectoarele industriale, cu o perspectivă a pieţei globale de securitate cibernetică de a depăşi 250 de miliarde de dolari în 2023, cu două treimi din companiile la nivel global identificând deficit de expertiză în cyber security şi cu circa trei milioane de posturi încă neocupate în domeniu, la nivel global, în prezent, este nevoie de o cooperare între mediul public şi privat, pentru a încuraja creşterea expertizei în acest domeniu şi a asigura, astfel, securitatea personală, a mediului de afaceri, precum şi securitatea naţională.


Realizator: Numărul incidentelor cibernetice semnalate în România s-a dublat în acest an faţă de 2018, iar ministrul comunicaţiilor pune această evoluţie pe seama semnalelor pe care au reuşit să le primească din timp instituţiile şi organizaţiile pentru a semnala astfel de situaţii.

Reporterul RRA Cătălin Radu aminteşte că din primăvara acestui an este funcţional un număr unic - 1911, la care se pot raporta aceste incidente din spaţiul informatic.


Etichete europacetateniamenintari digitalecert roalexandru petrescusecuritate cibernetica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live