Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

2 August 2011
Vizualizari: 3028
Comentează add

Guvernul olandez, citat de Radio Netherlands, susţine că numărul muncitorilor din centrul şi estul Europei, care au emigrat în Olanda în ultimii şapte ani depăşeşte cu mult estimările iniţiale.

Numărul imigranţilor în Olanda "a depăşit estimările"

alex-olaru

Muncitori sezonieri în Olanda. Foto: Reuters.

Numărul muncitorilor din centrul şi estul Europei, care au emigrat în Olanda în ultimii şapte ani depăşeşte cu mult estimările iniţiale, susţine guvernul olandez, citat de Radio Netherlands.

Anunţul vine în contextul în care, în ultimele luni, Olanda a anunţat că intenţionează să ia măsuri mai stricte pentru a tempera fluxul de imigranţi, în special din Bulgaria, Polonia şi România. 

Totuşi un număr exact al imigranţilor este aproape imposibil de stabilit, din moment ce mulţi muncitori nu sunt înregistraţi.

O recunosc şi autorităţile, care precizează însă că, numai de la începutul lui 2008, în Olanda erau estimaţi a fi cel puţin 100.000 de est-europeni.

Numărul s-ar fi dublat în 2011, acestea în situaţia în care acum şapte ani Biroul pentru Analize de Politică Economică se aştepta la o creştere a numărului de lucrători din noile state membre, categorie în care nu intră muncitorii sezonieri, în medie cu 7 - 8.000 de persoane pe an.

Ministrul Afacerilor Sociale din Olanda, Henk Kamp, cel care anterior s-a declarat susţinătorul măsurilor mai dure împotriva imigranţilor est-europeni, a declarat că muncitorii străini sunt bineveniţi în ţara sa, însă numai în condiţiile în care se pot întreţine singuri, fără a apela la ajutoare sociale.

Totodată, a explicat Henk Kamp, sunt angajaţi tot mai mulţi imigranţi pentru munci necalificate, în timp ce sute de mii de olandezi care ar putea munci beneficiază de ajutoare sociale.

Săpătmâna trecută, Uniunea Europeană a solicitat guvernului olandez clarificări, după ce un oraş a anunţat că intenţionează să nu le mai permită est-europenilor, majoritar români şi polonezi, să se stabilească acolo dacă nu au mijloacele materiale necesare.

Comisia Europeană consideră orice interzicere a şederii cetăţenilor Uniunii pe teritoriul comunitar drept o încălcare a reglementărilor în vigoare.


Etichete OlandaimigranţiHenk KampUniunea Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live