Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stoichițoiu

21 August 2015
Vizualizari: 1187
Comentează add

Tot mai mulţi gorjeni sunt diagnosticaţi cu tuzberculoză, majoritatea fiind tineri din mediul rural.

Numărul gorjenilor diagnosticaţi cu tuberculoză s-a mărit

razvan-stoichitoiu

Foto: Arhivă.

Numărul gorjenilor diagnosticaţi cu tuberculoză a crescut în ultima perioadă, majoritatea persoanelor provenind din mediul rural.

Îngrijorător este şi faptul că mulţi pacienţi sunt tineri.

"Putem constata în primul semestru o creştere a numărului de cazuri noi apărute în mediul rural faţă de 2014. Tuberculoza, fiind o boală cu transmitere aeriană, este mai uşor contactată de persoanele cu imunitate scăzută, cu igienă deficitară, cu alimentaţie necorespunzătoare, săracă în vitamine, minerale, proteine" a spus directorul-adjunct din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Sfârlează Elena.

La ora actuală, la Spitalul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" din comuna Runcu, mai mult de jumătate din numărul pacienţilor internaţi suferă de TBC.

"Din păcate, am observat că majoritatea cazurilor sunt în rândul tinerilor. Tratamentul acestei afecţiuni implică o perioadă de spitalizare relativ îndelungată, circa 38-40 de zile", a afirmat managerul spitalului, Ion Ciochină.

În lupta împotriva tuberculozei sunt foarte importante diagnosticarea şi instituirea tratamentului cât mai precoce, cooperarea pacientului pentru respectarea schemei şi a duratei tratamentului, precum şi educarea acestuia pentru a nu deveni o sursă de contagiozitate. 


Etichete ştiri sudGorjtuberculozătratamentvindecareTBCtinerimediul rural

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live