Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 August 2017
Vizualizari: 305
Comentează add

Numărul donatorilor de sânge a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni din cauza zilelor caniculare şi a perioadei de concedii.

Numărul donatorilor de sânge a scăzut

florin-lepadatu

 

Numărul donatorilor de sânge a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni din cauza zilelor caniculare şi a perioadei de concedii.

În aceste condiţii, spitalele sunt în situaţia de a amâna operaţiile programate.

Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din capitală, Doina Goşa: "De două săptămâni ne confruntăm cu această caniculă şi nu numai la nivelul Bucureştiului, ci în toată ţara, astfel încât numărul donatorilor de sânge a scăzut mai mult decât era de aşteptat, având în vedere faptul că este perioada de vacanţă.

Săptămâna trecută am avut o problemă pentru că numărul pungilor de sânge recoltate a scăzut la jumătate în centrul nostru.

Nici centrele din jur, care tradiţional ne ajută pe noi nu stau mai bine, astfel încât ne este foarte greu să facem faţă cererii spitalelor.

Recomandarea pe care o fac spitalelor este să amâne pe cât pot operaţiile programate, cel puţin până când trece această caniculă, ca noi să putem să asigurăm urgenţele din spitale."


Etichete Donare de sânge

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live