Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Ianuarie 2019
Vizualizari: 456
Comentează add

Este posibil ca autorităţile sanitare să declare epidemie de gripă în România.

Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 48

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 48. Rata infecţiilor cu virus gripal în acest an este una la care specialiştii nu s-au aşteptat, spune directorul Institutului de Boli Infecţioase din capitală, Adrian Streinu Cercel.

Este posibil ca autorităţile sanitare să declare epidemie de gripă în România. Deocamdată nu s-a luat o decizie, a declarat la Braşov ministrul sănătăţii, Sorina Pintea.

"Aştept datele de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, date care încă nu s-au centralizat. Mă voi întâlni cu specialiştii din Comitetul de gripă şi vom lua o decizie. Sunt regiuni care au mai multe cazuri - regiunea de sud a ţării, vestul ţării are un număr mai mare de cazuri. Epidemia nu se poate declara local. În timpul circulaţiei intense a virusului gripal pe regiuni, atunci se iau măsuri punctuale. Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să fie un anunţ foarte aşteptat, pentru că noi ne comportăm în acest moment, autorităţile, ca şi în cazul unei epidemii. Până la urmă nu cred că trebuie să facem o isterie din asta, este o boală care circulă sezonier, în timpul iernii", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.


Etichete Sorina Pinteagripăvirusepidemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live