Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

21 Iulie 2020
Vizualizari: 290
Comentează add

Protocoale de carantină laxe şi defectuos comunicate şi absenţa unei urmăriri a contactelor au permis răspândirea virusului în Brazilia.

Numărul deceselor cauzate de coronavirus a depăşit 80.000 în Brazilia

sergiu-stet

 Președintele Braziliei (în roz), Jair Bolsonaro.      Foto: Agerpres/ Joedson Alves/ EPA

Ministerul brazilian al Sănătăţii a declarat că numărul deceselor cauzate de coronavirus a trecut de pragul de 80.000, cu peste 20.000 de cazuri nou-confirmate.

Corespondentul BBC transmite că Brazilia se află pe locul doi în lista celor mai grav afectate ţări din lume, după Statele Unite.

Protocoale de carantină laxe şi defectuos comunicate şi absenţa unei urmăriri a contactelor au permis răspândirea virusului în Brazilia. Concentrat iniţial în oraşele mari, acesta s-a deplasat spre oraşele mai mici de pe suprafaţa vastă a ţării, transportat de şoferii de camioane din loc în loc, răspândindu-se cu uşurinţă printre persoanele mai sărace, care trăiesc în spaţii mici.

În regiunea amazoniană, este posibil ca personalul sanitar cu echipamente inadecvate să îl fi transmis comunităţilor indigene. Minerii şi tăietorii de lemne fără documente legale din teritoriile indigene au pus în pericol alte comunităţi.

 

Etichete BraziliacoronavirusdeceseJair Bolsonaro

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live